Blogmoly kihívás

Hellobello!

Ma kaptam a kihívást S.B. Hawktól, az .:Elixir:.  nevezetű blogról, mivel ő is részt vesz Petra kis játékában (itt található), miszerint mostanában a bloggerek már csak írnak és nem olvasnak. Ezen pedig mi hamarabb kéne változtatni. 
Noha, én azt vallom, hogy a komment nem feltétlenül számít, ha látjuk, hogy hányan olvasnak minket, bár valóban önbizalom növelő és melyik blogger nem örül, ha látja, hogy értesítése érkezett egy irománya alá. Jelent valamit, sokat is akár!
Elgondolkodtam ezen, és senkit sem akarok kötelezni, hogy kommenteljen. Mivel először is magam miatt írok, én már akkor is örülök, ha érdekel bennetek az, amit írok, most ha ezt kommentbe fejtitek ki, vagy sem, az már nálam csak részletkérdés. De persze, én is örülök neki, ezt nem tagadom!

Tehát, végül is részt veszek ebben az egész kis játékban. Mostantól írni fogok azokhoz a blogokhoz, bár eddig is megtettem, de nem túl gyakran, az való igaz. Ehhez igazán egy elhatározás kell, hogy most aztán én nekiállok. És én neki is fogok állni! Ti? 

A lényege az, hogy pár napig csak blogokat olvass. Böngéssz a csoportokban, esetleg írj rá valakikre, akiknek tudod, hogy hasonló ízlése van, mint neked, és ő mit ajánl. Olvass, olvass. Majd, készíts egy bejegyzést ezzel a címmel, ahol felsorolod azokat a történeteket, amit az elmúlt időszakban olvastál, és írj róluk pár száz szavas véleményt, esetleg, hogy milyen zenét csatolnál a sztorihoz, ki a kedvenc szereplőd, és miért. Nem kell soknak lennie, csak legyen épkézláb, őszinte, és megindokolt. Egyszerű, nem igaz? 
Egyszerű, csak olvasnod kell, és véleményt alkotnod. Hidd el, százötven szóval is már mérhetetlenül nagy örömöt tudsz szerezni az írónak, valamint, kitűnő reklám a blogoknak, így ha lehetséges, próbálj meg kevésbé felkapottakat olvasni - persze, azokat is lehet, de ne az egész bejegyzés 100+ feliratkozós blogokból álljon, amikről valószínűleg már mindenki hallott. A bejegyzésben nem kell ötmillió blogról véleményt alkotnod, hiszen, ilyenkor nyáron az természetes, ha kevés időnk van, de azért három történet legyen meg.
És akkor jövök azokkal a blogokkal, amiket én szoktam olvasni, vagy ajánlok, vagy értitek nah. Amit én kiemelek. Bár mostanában nem szoktam olvasni, időhiány miatt is, meg mert nehezen találom meg azokat, maik az én ízlésemnek megfelelnek, sajnos, vagy nem sajnos. Nem az vagyok, aki a tini karakterektől, gimis sztoriktól, romantikus szálaktól odavan, nem tudom, mennyire tűnt fel... 

Nos, rengeteget kerestem Lokis fanficet. Vajon miért?... És már-már azt mondhatom, hogy mindet olvastam is, ami bloggeren fellelhető, de ez volt az egyetlen, amire azt kellett, hogy mondjam, végig bírtam olvasni. Egyszerűen az én gyomrom nehezen tűri meg az OOC Loki karaktereket, noha ebben is van egy pici, mégis én megszerettem ezt a történetet, mert az írónő majdnem hasonlóan képzeli el az istent, mint én: hogy mindig van valami a háttérben, sosem tiszta lapokkal játszik, de mégis egy szeretetéhes ember, aki megbecsülésre vágyik. Olyan egyszerű, mégis oly nehéz megkapnia. Pont emiatt szeretem Lokit... És külön imádom, ahogy Jane-nel marják egymást, azok a viták fergetegesek tudnak lenni, plusz, amit még megjegyeznék a történet. Nem ez a tipikus szerelem, sőt, itt nem is tudom mi lesz ebből, ha Jane ilyen, de kiváncsian várom már. Úgyhogy a kedves írónőnek üzenem, hogy nem abbahagyni! :D
Viccet félretéve, de tényleg. Borzasztóan sokat kerestem, alig találtam, és aztán rábukkantam erre... 
És ajánlanék hozzá egy zenét, méghozzá talán: Ben Cocks - So Cold

Várom ezt a pillanatot már :D
Jujj, hát ennek hosszú sztorija van, miért is kezdtem bele. Önmagába véve nem bírom a romantikus történeteket, főképp nem a nyáladzóakat. Régen is szemeztem ezzel a történettel, de ahányszor belekezdtem, annyiszor jutottam arra a szintre, hogy köszöntem szépen, ez már nekem túl sok. De aztán Ravenna újra kezdte, bennem meg még jobban felcsapott a Tom Hiddleston fan és aztán ennyi. Azt vettem észre, hogy olvasom. Szerethető karaktere van nagyon, akinek bőrébe könnyen bújik az ember, mégis egy összetett története van. Nem pedig az, amikor fél fejezet alatt már nyalják-falják egymást a karakterek. Nem, ez egyáltalán nem. Megismerjük Ravenna életét, hogy futott össze és hogy épül fel Tommal a kapcsolata. És az írónő nagyon sokat kutakodik Tom után, így szerintem körülbelül ilyen lehet (erős kifejezés), de valahogy így képzelem el Tomot a valóéletben is... Úgyhogy csak üzenni tudom a kedves írónőnek, hogy rávett egy romantikusra, nagy szó! :D 
A zene pedig... Hmm sok gondolkodás után: Disclosure - You & Me feat. Eliza Doolittle

Napokban bukkantam rá erre az elhagyatott kritika blogra. Meglepő módon alig van feliratkozójuk, pedig a kritikáik eszméletlenek. Nem mondom, lehet nem mernék rendelni tőlük, mert eléggé kemények ( na jó, dehogynem, alig várom már!), de egyszerűen faltam a soraikat. Szórakoztatóak, de mégis igazat mondanak és oké, persze lehordanak a Pokol kénköves aljáig, de a végén mégis mondanak pár pozitívumot, amitől azt érzi az ember, hogy húhhhhaaa! Ez kellett neki! Én egyszerűen megszerettem őket, mert van egy stílusuk és nem csak blogok, hanem játékok, és filmek kritikái is mennek, amik nem rosszak. Valóban! Nem is értem, hogy miért nem nézettek... Biztos, mert durvák, de szerintem, amit ők művelnek, oké, hogy nem hivatalos, hanem csak blogban, de akkor is, egyszerűen zseniális! És hosszúak, teli szórakoztató hasonlatokkal, szarkazmussal, de mégis jó... Érdemes, érdemes!

És sajnos ennyi a mostaniakból. A régiekből még a Szeretlek, te barom!, Titanic II (már nincsen link sem), Éjláng, és ezek lennének, de már ezek nem aktívak... Valóban, mostanában nem kerestem, de fogok!

És hát utoljára pedig a kihívottjaim!
Ravenna, nem úszod meg, nem érdekel, ha duplán!
Ahogy Kelly Y. Quinn sem, de még Sayaa Badrick, Lyanna Baggins, Thea Blanchet, Zsu sem, noha egyáltalán nem kötelező, ahogy jónak érzitek!

A képet bejegyzés vagy modulban feltüntetni kéretik a szervezők ;)
2 megjegyzés:

  1. :D Ejha... Sosem hittem volna. Hálásak köszönöm és megtisztelő, hogy követed a blogomat és szereted is. Kalandra fel! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohh,nincs mit :P kíváncsian várom a te listádat majd

      Törlés