Kampány Mindenkiért!

Hellobello!

Nos, ez egy teljesen más bejegyzés lesz, ugyan is Zsuzsi, kedves invitált eme kis kampányra, mely kimondottan elnyerte a tetszésemet!

Who are you? - Kampány mindenkiért!
Író vagy? Írd meg. Művész vagy? Fesd meg. Énekelsz? Dalold el. Költő vagy? Öntsd sorokba.
Mit? Hogy te mit gondolsz.
Kampányolj. Mindenkiért.


Ha szeretnél csatlakozni a kampányunkhoz, te is írj blogodra egy bejegyzést Kampány Mindenkiért címmel. A szöveg alá linkeld a miénket ( Link ), az eredeti bejegyzést, mi pedig kitesszük a te blogod, mint csatlakozott bloggerek.
Terjesszük el ezt, mutassuk meg, hogy NEM BŰN ÖNMAGADNAK LENNI.

Mivel én jó magam nem tudok verset írni, így inkább biztosabb vizekre evezve egy kisebb szösszenettel érkeztem nektek, mily meglepő! Pedig de, elvileg tudok rövidet is írni :D na most kiderül.  

Who are we? - Gondolatébresztő
Kilépsz az utcára,  melyen már emberek százai sürögnek-forognak. Orrodat eltölti a friss virágok illata, bőrödet simogatja a nap meleg sugara, szemed szívja az élénk, tavaszi színeket, te pedig csak állsz.  Nem mozdulsz! Szimplán körbepillantasz, mintha csak keresnél valamit a boltban. Csak egy! Csakis egy pillantás! Minél többet próbálj megjegyezni az emberekből, kik elhaladnak melletted. Egy piros ruhás hölgy,  virgonc kisgyerek, szakállas férfi, és sorolhatnám. De máris gondolatokat ébreszt benned, nem? A piros ruhás biztos kurva volt! Honnan tudod? Ítélsz, mert így látod. Ítélsz egy vak sztereotípia miatt. Ítélsz, mert a zsigeredben van a bíráskodás. Ítélsz,  mert menő.  De ha még sem jó?  Lehet azért viseli, mert szereti. Mert így érzi jól magát.  Mert így önmaga.  
Vagy a kisfiú?  Kibírhatatlan,  hangos, biztos hisztis kölyök?  De lehet, hogy csak hiperaktív. Vagy problémával küszködik. És te máris megítéled? És ez csak egy kevés a világból.  Legyen az fekete-fehér,  meleg vagy hetero, szőke vagy barna, szakállas vagy bajuszos, depressziós vagy életvidám,  színes vagy alter, vékony vagy kövér. Mégis milyen jogon ítéljük el? Ha így boldog? Ha jól érzi magát?  Ha nem tehet ellene semmit? Vagy csak irigy vagy rá? Sugározzuk a rossz indulatunkat, ahelyett, hogy magunkkal foglalkoznánk. Pedig mi is egy igazán érdekes darabjai vagyunk a világnak, akiről biztosan újabb ítélkezések születnek. Pedig csak lehet, hogy szeretjük a rockot, vagy sokat eszünk. Ahány ember, annyi ízlés,  annyi tudás,  annyi képesség,  annyi csoda, de mi ezt mégis akadályozni akarjuk? 
Üzenem mindenkinek!  Merjünk magunk lenni, ha szeretjük a szőke hajunk, ha élvezzünk sokat enni, ha nem tehetünk arról,  hogy milyen a bőr színűnk, vagy a nemi beállítottságunk. Ezek tesznek minket egyedivé. Nincs két egyforma ember, és ne is legyen. Merjük azt csinálni,  amit szeretünk,  merjünk önmagunk lenni, mert nem bűn! Ezek tesznek azzá, amik vagyunk.

***
Az a golyó...
Pörögve, szélsebesen haladt a golyó a levegőben, ahogy akadálytalanul tört utat magának az üres térben. Nem állt meg, addig nem, míg valamit el nem talált ez az alig ujjpercnyi kis töltény. Csak repült és repült, míg megtalálta a célpontját. Erősen, hang nélkül fúrta át a pamut pulóver anyagát, alatta az inget, majd a bőrt. Tempója lassult, de még mindig nem eléggé. Tört, zúzott, ami az útjába állt. Tovább fúródott a húsban, átvágva ereket, vénákat, hogy a vérkeringést teljesen összekuszálja, de ez még mindig nem volt elég. Még mindig falta az utat, még mindig süllyedt a húsban, míg egy öklömnyi, verdeső szervbe nem hatolt. Lassan megállt a folyadékkal teli üregben. Mindent elpusztított, még azt is, aki nagyságrendekkel volt nagyobb nála. Csak egy golyó és egy ember, de mégis a töltény győzedelmeskedett. pont így pusztítanak az ítélkező szavaink. Csak ki mondjuk őket, de a célszemélyt szíven találja, hiszen az ő életét bíráltuk. Nem is vesszük észre, hogy mekkora fájdalmat vagyunk képesek okozni, és ezzel megöljük akár egy énjét. Csak szó, mégis rengeteget jelenthet... Pedig csak azt csinálta, amit szeretett, vagy éppen így született, vagy nem tehetett mást. Mi mégis ítélkezünk, ahelyett, hogy magunkkal foglalkoznánk. van közünk hozzá? Tudjuk, hogy mi áll a háttérben? Nem. Akkor meg? Milyen jogon bíráskodunk? Csinálják azt, amit szeretnek! Legyenek büszkék magukra! Nincs még egy olyan, mint ők, mint mi, mint akárki!

Nah, ennyi lettem volna. Nem sok, nem is olyan mint vártam,  de mégis elmondhatom, hogy a sajátom. :)

Csatlakozva a kampányhoz! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése