Véleményem, mert ízlések és pofonok

Hellobello!


Ma kettő is, hopsz? És nem sztori? Micsoda váratlanság, biztos meg is kattantam... 

Na és, hogy hogy leültem a klaviatúra elé? Nos, nagyon megy a fesztivál a Blogger Awardon, amihez hozzátenném az én nézőpontomat, hátha valakik egyetértenek is, vagy persze nem...
Tudom, tisztában vagyok vele, hogy felkavarom az eddig sem éppen nyugodt blogger világot, bocsánat, viszont ezzel én le is zárom ezt a dolgot magamnál és egy üzenet a legvégén mindenkinek, hogy ne keseredjenek el, mert értékek, de csak sorjában...

Kezdeném az elején.
Tavaly... Én erre úgy emlékszem, hogy ez valami dicső dolog volt, noha akkor is volt talán egy kis probléma, de nem ennyi, mint ez évben. Lehet, mert sok új lett, nem tudom, hogy mi okozta pontosan. 

Őszintén szólva, ebbe nem akartam egyáltalán belefolyni, nem csak azért, mert nem jelöltek. Kérem, azok most kattintsanak az x-re, ha azt hiszik, hogy az irigység szól belőlem! Hanem mert láttam, hogy mik indultak ki és ezzel akadt inkább problémám, mint mással.

Nem akarom a design oldalat fikázni, hogy így, meg úgy, meg amúgy, noha egy jobb zsűrizési alap lehetett volna, de miképpen is? Hááát, eddig ez bevált, ki gondolta volna, hogy most robban az internet? Mert nagyon is robbant. Az még egy dolog, hogy mindenki kiírta, hogy szavazzanak rá, hiszen, hogyan máshogy zajlott volna a dolog? De  amikor már az irigy szavak csendültek fel egymás ellen... Komolyan így kell ezt csinálni? Komolyan szükség volt erre? Hogy egymás ellen induljunk egy ilyen miatt? Egy ilyen??????? 
Történt valami, lehet csalás, ki tudja, most nem nagyon lehet bebizonyítani, és akkor mi van? Számítani fog ez a díj valamit neked? Mint az eddigiek? Régen rengeteg kezdeményezés volt, mikor még a díj valóban valami csoda volt, mikor még kiugrottál a bőrödből, hogy kaptál egy díjat, de most... Épp hogy nem dobják utánad. Erre itt van ez, amit évente neveznek meg, amit szegény design blogosok túlélnek, mert persze rajtuk csapódik az egész. 

Nem mondanék semmit, ha csak pár napos dráma lenne, de ez nem pár napos, és most már olyan szinten elfajult, hogy már én szégyellem magamat, hogy ilyenre képesek vagyunk egymás ellen. Miért? Mégis miért? Fog ez számítani valamit is? Eddig lehet, de most máááár... 
Inkább egymásnak esünk, mert az olyan jó megoldás! Mert nehogy racionálisan, logikusan, nyugodtan megbeszélnénk, ohhh neeem! Inkább mennek az ostoba, felesleges posztok, mert mindenki ezen pörög, csak tudnám mi a jó fenének! Pörögjünk, de ne úgy, mint a vadállatok! Mert ez lehetett volna szép és jó, erre mindenki a hisztijével összekuszálta!

Dicséretes, ha valaki kiírja a véleményét, de akkor annak legyen valami, VALAMI értelme! Ne pedig a vaktában összedobált szavak, mert mérgesek vagyunk... Meg fogja változtatni a többieket? Nem. Fog valakit érdekelni? Nem sokáig. De kiírtuk és megkönnyebbültünk? Lehet, de nem valószínű.

És ha csalt valaki, akkor mi van? Ne mondja nekem senki, hogy ő nem próbálta meg... Mert ez most már erről szól, hogy ki fog nagyobbat csalni, nagyobb szavazatot kapni... Mi vettük el az egész verseny értelmét. Mert rombolni kell! Mert így nagyon menő...

És most azokhoz szólok, akiket nem jelöltek, bár azokhoz is, akit igen. Sőt mindenkihez! 

Ahány ember, annyi ízlés, annyi történet, annyi stílus. Nem lehet ezt sorrendbe rakni igazán. Ne versenyezzünk egymás ellen, hanem inkább szívből írjunk, mert szeressük csinálni, nem? Egy verseny ide, vagy oda. Nem erről szól a blogger világ, hanem az írásról és olvasásról, hogy a legtöbbet hozzuk ki a képességeinkből, hogy élvezzük csinálni, amit csinálunk. Ilyen egyszerű! Semmi más. Most ha éppen nem egy Blogger Award helyezés lesz belőle, akkor mi van? Semmi, hiszen boldogok vagyunk, mikor csináljuk. Mindenkiben annyi lehetőség, tehetség van, hogy ezért felesleges egy verseny, mert nincs az a mérce, ami mutatni tudná ezt. Valamiben jók vagyunk, fejlődhetünk, szeretünk, akkor azt ne hagyjuk abba, akkor a saját versenyünkben vegyünk részt, ahol törekszünk az újabb és újabb írásainkat lekörözni! Mert mindenki képes, ha szívből teszi. (A többire nem fűznék inkább semmit hozzá, mert kijön belőlem a sárkány. Talán majd egyszer kap egy bejegyzést az, amikor valaki csak menőségből ír…)

És ezzel le is zárom a témát magamban. Nekem ennyi volt a Blogger Award, többet nem foglalkozom ezzel, remélem sokan mások is így döntenek. Bár szerintem addig nem lesz nyugalom, míg vége nem lesz, de hát... Ez van. Most egy világot nem lehet megváltoztatni… De nem is akarok, szimplán csak a véleményemet írtam ki, aminek hátha volt értelme, remélem.

Köszönöm!

Abeth

2 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy megírtad ezt a bejegyzést, mert néhol már tényleg elfajultak a dolgok. Nem értem, hogy egyeseknek miért jó savazni a másikat, lekicsinyelni a másik munkáját. Ha valaki blogot ír, annak szívből kell jönnie, örömből kell írni és nem mások miatt. Persze mindenkinek jól esik az elismerés, ezzel nincs is semmi baj, de nem ennek kell a főlényegnek lennie. Egy jó írónak legalább olyan kritikusnak (vagy még kritikusabbnak) kell magával szemben lennie, mint másokkal szemben, és tudnia kell, hogy mikor tud/kell neki fejlődnie. Az ilyen savazásokat a látszólagos önbizalom alatt rejlő önbizalomhiány okozza, rosszabb esetben a tömény rosszindulat. Bár én nem sokat voltam íróként jelen, de olvasóként is érzem, hogy nagyon megváltozott a blogger világ, és az emberek benne. Az írók egymás után tesznek ki a blogjukra három díjas bejegyzést, az olvasói kommentek körülbelül kimerülnek a "köviiiit <3 <3 <3"-nél, a tartalom színvonala mindkettőnél zuhan. Kivételek persze vannak, de szomorú, hogy ma már egy díjazásnál is ilyenek fordulhatnak elő...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohh Blanka, kedves :) Látom, nagyjából egyetértünk! Sajnos, vagy nem sajnos, de hát ez évben így alakult... Nem tudom, miért, minek szükséges, de már nem is akarom tudni. Csak leromboltunk egy újabb dolgot.

      Törlés