#miisittvagyunk

Hellobello!
Kampáááány!
forrás: link

"Szeretsz blogot olvasni, igaz? Ki ne szeretne, hisz ingyen van és akad köztük hihetetlenül jó, szépen megírt, választékos. Nem tudhatom, a te olvasási szokásaid milyenek. Kedveled azt, ha hétről hétre kapsz egy újabb kis morzsát, vagy jobb szereted megvárni, hogy egy történet véget érjen, és egyben elolvashasd, de ez mondhatjuk, hogy nem is fontos momentuma a mondandómnak.
Gondolom azért olvasod a kedvenc történeteidet, mert megszeretted egy részét vagy egészét. Megfogott valami benne. Talán a hangulata, az egyik szereplője, vagy akár az egészet ahogy van imádod, de te azon olvasók táborát gyarapítod, akik elolvassák a friss részt, majd bezárják az ablakot. Nem hagysz nyomot, nem írsz kommentárt, nem lájkolsz, csak jössz és mész. Most játszunk el a gondolattal, hogy egy nap visszanézel az kedvenc oldaladra de nem látsz új részt. Pár nap múlva megint, de még mindig semmi. Eltelik egy hét, majd kettő, de az oldal érintetlen, csupán a legutolsó bejegyzés alatt kezdenek el gyűlni a kommentárok úgy, hogy azelőtt ez egyik alatt sem volt szokás. A kíváncsiságod hajt, ezért megnézed a kommenteket, ahol szomorúan tapasztalod, hogy arról írnak a társaid, hogy a blogot nem írják tovább, mert az írója azt hitte, hogy egy olvasója sincs, az elején nagy kedvel és lelkesedéssel írt, mára viszont úgy vélte, hogy a történet folytatását megtartja magának, nem tölt többet hosszú órákat azzal, hogy többször átnézze a helyesírást, a párbeszédeket, nem tölt több időt egy olyan oldal csinosításával, amire senki rá sem bagózik, hiába tölti ő minden szabad percét azzal, hogy a blogja minden formában szép és igényes legyen. Úgy vélte, hogy a gondolatait megtartja magának, hisz minek is tenné fel, ha az nem érdekel senkit, pedig te ott voltál, csak ezt ő nem tudta.
Tegyél azért, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Hagyj magad után nyomot. Nem muszáj regényt írnod, elég, ha jelzed a jelenléted kommentben egy "#miisittvagyunk<3 " jeligével. Persze, ha hosszabb véleményt írnál, ezt a jelige után nyugodtan megteheted. A MIIV, ( Mi is itt vagyunk) nem kötelez semmire. Nem kérem, hogy oszd meg ezt a bejegyzést, nem kötelezlek, hogy tegyél ki egy plecsnit a blogodra. Semmi sem kötelező, de tudd, hogy az, hogy te le írsz pár betűt néhány másodperc alatt, neked semmi, de a kedvenc íród tudni fogja, hogy ott vagy, nagyobb kedvel és talán hamarabb hozza majd a részt. Tegyünk azért, hogy a tehetségek köztünk maradjanak és ne adják fel!"

Drágalátos Sky oldalán láttam meg ezt, az ő ötlete volt, és azt kell, hogy mondjam: megfogott. Persze, ki ne örülne, ha kapna kommentet, vagy legalábbis ennyit, és belegondolva, igenis elgondolkodtatott. Nem vagyok egy minta blogger, a dátumokat nem tartom be, az ötletek között borzalmasan ingázom, ahogy ez az olvasási szokásaimra is elmondható, de ha én várok egy cseppnyit, akkor ÉN miért ne jelezzek vissza. Mert hosszú gépelni? Olyan snassz kifogás ez, és száz szó is érhet miatta, mert kijár, megtudom számolni egy kezemen hányszor kommenteltem az elmúlt 4-5 évemben (oké, nem ilyen vészes, csak túlzok). De nah, a változásnak mindig itt van az ideje, hát az enyém eljött, azt hiszem. 
Noha, ezt nem a kommentszerzésre szeretném kiírni, én sajnos(vagy épp nem sajnos), de levakarhatatlan vagyok, és akkor is ezt a felületet fogom használni, ha éppen senki sem kommentel. Nekem erre szükségem van, és elég ha annyit látok, hogy páran olvasták, döntsétek el ti, hogy belekezdtek ebbe a kampányba, de én bele fogok, megörvendeztetek pár írónőt ;)
Ti hogy döntötök? 

Puszi, még jövök

4 megjegyzés:

 1. Szia!
  Most mekkora pofátlanság lenne itt hagyni, hogy #miisittvagyunk<3? :D
  Természetesen csak viccelek. Nekem nagyon tetszik a kezdeményezésed, ez legalább a minimumra ráveheti a bloggereket! Sajnos nekem sincs mindig időm kommentelni, de ennyit mindenképpen meg tudok tenni. Szóval köszi, hogy ezt létrehoztad, remélem, mások is átveszik ezt a szokást! (Vagy hogy egyáltalán szokássá válik majd bizonyos körökben.)
  Üdv: Kriszti :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
  2. Krisztina, nem pofátlanság, én is itt hagyom:) A célom ezzel pontosan annyi amit leírtál, egy apró visszajelzés. Köszönöm Abeth, hogy kitetted:) Szóval: #miisittvagyuk<3

   Törlés
 2. Én is itt vagyunk, meg mi is!

  VálaszTörlés