Cikk:Veterán bloggerek kérdőíve

Sziasztok!
Hát, nem tudom, mennyire számítok már veteránnak, de azért úgy gondoltam, hogy kitöltöm ezt a kérdőívet, amit Criszi blogján találtam, miközben olvasgattam rajta. És megtetszett :D úgy éreztem, igen, ezt nekem ki kell töltenem. Döntsétek el ti, hogy veteránnak számítok-e. 
Jó olvasást! :)1. Hány éve blogolsz?

Nos, az első blogomat olyan 12-13 évesen kezdtem, mert a szomszéd lány mondta, hogy van ilyen, én meg tökre kíváncsi lettem, hogy jézusom, mi ez? Mit lehet vele kezdeni, stb. Vagyis lassan 7, lehet 8 éve is már, valahogy így. Meglepő, hogy szaladnak az évek! 

2. Tartottál valaha hosszabb szünetet a blogolásban?

Az első szünetem, rögtön az első blogom nyitása után volt. Nem értettem, hogy kell használni, és aztán el is ment a kedvem tőle olyan fél évnyi időre is. Nem tudom, hogy végül is, miért tértem vissza hozzá, miért kezdtem el csoportokat keresni. De megtörtént, és valahogy mai napig is itt lyukadtam ki. Furcsa, igazán furcsa. 
Aztán, most van egy olyan mélypontszerűségem... Fél éve nem nagyon aktívkodok blogjaimon, inkább fióknak írok, de úgy... Nem is tudom, hogy miért alakult ez ki. Érettségi és az egyetem, pedig most volt szünetem, és igazán csinálhattam volna valamit, mégsem tettem. Ez egy baromi rossz hozzáállás tőlem, és igyekszek változtatni a dolgokon, de ez egy lassú folyamat lesz. Csak az tart meg, hogy kiállítottam magam elé, hogy havonta legalább egy bejegyzést nyögjek már ki magamból. Nem halálos mennyiség. Szabad rugdosni :D

3. Mindig ugyanezt a nevet használtad?

Nagy vonalakban igen. Vagyis, eredetileg Annabeth98 voltam, csak, hogy ez baromi hosszú volt mindig kiírni, aztán lettem csak Annabeth, de ezzel sem oldottam meg a problémát igazán. Hogy miért pont ez a női név? Nem tudom, de nekem a mai napig is tetszik. És aztán rövidre fogtam, és lett Abeth. Tetszik is, olyan kis kreatívnak éreztem magam tőle, mikor átváltottam erre :D És megragadt. 

4. Mindig ugyanezen a címen blogoltál?

Nem. Volt egy rakat blogom már és vettem részt társbloggerkedésben is. Csak éppen ez lett olyan, ami megmarad, ahol kijöhet a fejemből a sok katyvasz. Nem is tudom már, hogy mik voltak az első blogger url-jeim... De azt hiszem, ez még jó ideig meg fog maradni a többi mostanival együtt is (remélem.) Szándékszom nem elpatkolni :D

5. Változott az évek során a blogod témája?

Yep. Mondjuk, mindig is gyökeres történetírós voltam, legyen fanfiction, Au vagy esetleg saját ötlet, ezek mindig voltak és vannak. De mellette kritikáztam, trailert készítettem, designos is voltam (vagy még vagyok? Leginkább a fióknak szerkesztek). Ami csak jött éppen belőlem, amihez kedvem volt, épp ezért lett ez a blog ilyen mindenes, hogy egyéb is elférjen rajta, ne csak a történetötleteim. De igen, szerintem érezhető, hogy leginkább mindig is sztoris blogger voltam, sem divat, sem sport, semmi ilyesmi nem ragadt meg... 

6. Milyen eszközöket használtál régen és milyeneket most a blogoláshoz?

Legelső blogjaimnál, hihetetlen, de még füzetbe irkáltam, majd gépeltem be a történeteimet. Engem is meglep a dolog, hogy ezt a procedúrát folytattam anno még :D akkor még tengernyi időm volt. Aztán asztali gépre váltottam, mennyi estét ültem ott előtte, és csak pötyörésztem *nosztalgikus sóhaj* És ahogy jött az egyetem, úgy kaptam laptopot, és most már csak azt használom. Vagy ha éppen nem tudom elővenni, és írhatnékom van, akkor vagyok olyan öngyilkos hajlamú, hogy mobil jegyzettömbe kezdek el nyomkodni :D fuh, rendesen lefárassza az ujjaimat.

7. Vannak olyan olvasóid, akik a kezdetektől követik a munkásságodat?

Szerintem nincsen. Van, akit hosszabbtávról ismerek, és mindig megtalált. Szeretem az ilyeneket, akik régebb óta követnek, de összességében, nem emlékszem, hogy lenne olyan, aki tudja, hogy mik voltak az első munkáim :D (Én is tagadok, de nagyon :P (Egy lány, egy tetoválás valakinek megvan?)) Én lepődnék meg, ha lenne olyan. Sosem voltam az a blogger, aki hű de ismert, én csak néha kavartam fel az állóvizet, és mivel szeszélyes vagyok a témákban, nem hiszem, hogy lenne olyan, aki követni képes a dolgaimat, mert néha még én sem. 

8. Vannak bloggerek, akikkel már személyesebb kapcsolatot is kialakítottál?

Akad. Nem sok, és remélem, idővel többekkel is találkozhatok és szorosabb lehet a kapcsolatunk. Régen, annyira ez nem vonzott, de miután Ravennával találkoztam, azóta egy kicsit változott ebben a véleményem. Remélem, lesznek olyanok, akikkel tudok, mert tényleg jó lenne és mert érdekel, kik vannak az írások mögött :)

9. Megváltozott a környezeted hozzáállása a blogoláshoz, a te blogodhoz?

Nem. Közvetlen környezetem nem nagyon tud róla, vagy ha igen, nem foglalkozik vele. És ez nekem teljesen rendben is van. Nem szoktam akkora dobra verni, hogy írok... 

10. Szerinted miben fejlődtél leginkább a blogolás tekintetében?

Rengeteg mindenben. Egyrészt, én helyesírási zavarban szenvedek (nem diszes vagyok) de az írással rengeteg hibámat megtanultam és javítottam. Pont múltkor néztem meg a 9.-es fogalmazásaimat, és jézusom, ahhoz képest most már... Párbeszédek, szerintem az aktív szókincsem is egy kicsit, leírások (bár, azzal még mindig nem vagyok megelégedve), történetvezetés íve, karakterek, ötletelések. Ehhez mind hozzásegített a blogolás.
No meg a bloggervilágban tanultam meg képet szerkeszteni, most már ps cs6-tal :D és videót is vágni, ilyen téren is sokat fejlődtem.

11. Akadt-e az életedben olyan lehetőség, amihez azért jutottál hozzá, mert blogolsz?

Más bloggerek megismerése? Nem, nem hinném, hogy történt velem ilyesmi.

12. Van olyan téma, amiről megbántad, hogy írtál?

Nem. Az első történeteimet töröltem le, mert azok nagyon kezdetlegesek voltak, én sem voltam érett a feladathoz, de igazság szerint, sosem bántam még meg a leírott szavaimat. Mind hozzám tartozik és ahogy én vélekedek a világról, ha ez valakinek nem tetszik, az már nem az én problémám. 
Nem volt ilyen.

13. Mi az, amit ma már másképp csinálnál a blogodon/blogoddal, mint régen?

Megvárnám, míg megtanulok írni és érettebben gondolkodni :D Régen olyan menőnek éreztem magam, és sosem értettem, másoknak miért nem tetszik, amit írok. Azóta kicsit felnőttem.

14. Melyik a valaha megírt kedvenc blogbejegyzésed?

Volt ilyen? Most gondolkodnom kell, de nem tudnék egyet mondani. Van, amit szerettem, de ez mindig változik, hogy éppen milyen a hangulat. A kedvenc egy elég szubjektív dolog, és ahogy kedvenc könyvem és filmem sincsen, így bejegyzésem sem. Van, amit mai napig szeretek, és úgy gondolom, nem írtam meg rosszul, de nem mondanám, hogy kedvenc :D

15. Kaptál valaha olyan kritikát, ami miatt lényegesen megváltoztattál valamit a blogoddal kapcsolatban?

Oh, hogyne! Amikor pl. GoT ff-nek álltam neki, és bevallom, annyira nem néztem utána a világnak, mint kellett volna, akkor nem egy ember szólt meg, hogy wtf és azonnal újraírtam az egészet :D De volt az I, the Soldier-nél is, mikor majdnem sírni lett volna kedvem, és be akartam zárni az egészet, aztán rá kellett jönnöm, hogy teljesen felesleges, csak mert egy vélemény ezt mondta. Azonnal javítani kezdtem hibáimat, bétát kerestem, pofoztam egyed a design-n. Előfordul az ilyen, néha talán érdemes, de ezeknek is már pár éve. AZóta viszont teljesen saját utamat járom, a vélemények nem sokat rendítenek rajtam, csak néha jobban odafigyelek, maybe. 

16. Szerinted mennyi ideig fogsz még blogolni?

Fogalmam sincs. Nem tudom a jövőmet megtervezni egy héten belülre, úgyhogy erre a kérdésre nem tudok válaszolni. Egy ideig még biztos... De hogy örökké? Nem tudom. 

17. Mit gondolsz, mennyire sikerült az évek alatt a blogodon közvetíteni önmagadat, a személyiségedet?

Öhm, szerintem nem nagyon. Kevésbé, és őszintén szólva, annyira nem is áll szándékomban, hogy mindent kiteregessek magamról. Nem vagyok az a megnyíló típus, de igyekszem a gondolataimat jó formába önteni, ha azokról beszélek. Nem tudom, igazság szerint az olvasóközönséget kéne megkérdezni, hogy megismertek-e engem, vagy sem. Szerintem, nem nagyon tudom közvetíteni önmagamat. 

18. Fogalmazd meg, mit jelent számodra a blogolás és a saját blogod!

Olyan, mint a szobám egy szeglete, életem része. Szeretek írni, élvezem, akkor is, ha tudom, annyira nem jó, mint amennyire én látom. De minden jöhet belőlem, a sok ötlet, hülyeség, ami felgyűlik bennem, vagy egyszerűen csak egy jelenetbe beleírom az akkor bennem játszódó érzéseket. Mert ezek nem valók könyvbe, tudom, de ide blogra, menjen csak! Megkönnyebbülök tőle, és jól érzem magam, ha csinálhatom, nem kell annyira a valóság talaján járkálnom. Az írásaim is hozzám tartoznak, az én részeim. 

19. Írj egy dolgot, ami szerinted igazán egyedi a blogodban, és kiemeli azt a tömegből!

Na, ez egy jó kérdés... Talán, azt mondanám, hogy ez egy szemeteskuka, nincs konkrét ötlet köré épülve, hanem ami éppen megragad bennem: cikk, novella, vers, akármi, ami jön. És, hogy fandomban elég tág térben mozgok: mátrixtól a star trekkig minden van. Azt hiszem, ezt tudnám kiemelni leginkább

Azt hiszem, ennyi voltam. Ezek voltak az én válaszaim. Jó volt időutazni egy kicsit, hogy mi volt régen, és hol tartok most. A kérdőív engem is nosztalgikus hangulatba rántott.
Köszönöm! Ajánlom a veteránoknak! :D
Abeth

2 megjegyzés:

 1. Úúúú nagyon jó volt olvasni a te válaszaidat is :3 Mindig érdekes, hogy ki honnan érkezett meg oda ahol ma tart és úgy látom te is jó hosszú utat jártál be sok sok fejlődéssel. Én remélem, hogy még jó sokáig itt leszel te is a bloggerek között és majd ha évek múlva megint jön egy ilyen kérdőív még több tapasztalattal tölthetjük ki :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D az jó lenne. Kis nosztalgia
   Hát reméljük, köszönöm,hogy írtál ide :3

   Törlés